19:30

Roslagsbro IF

Referat: Knivsta IK 2 - Roslagsbro IF

Dags för seriepremiär och återkomst i Div 5 Södra. Vi gästar Knivsta 2 i ett soligt Alsike och åker hem med delad poäng efter en stark insats.

Vi startar matchen optimistiskt med ett lugnt och metodiskt passningsspel samtidigt som vi sätter press på Knivsta. Redan efter 5 min skapar vi ett första farligt läge. Fortsättningsvis blir första halvlek ett ställningskrig där Knivsta sticker upp i ett par vassa lägen samtidigt som vi fortsätter att skapa framåt. Vi har dock den bästa målchansen när Noura väggar sig igenom med Frida K och målvakten avvärjer med en suverän räddning.

Andra halvlek startar också jämnt. Initiativet växlar mellan lagen och i våra bra perioder lyckas vi spela oss igenom Knivsta men lyckas inte sätta den avgörande passningen. Andra delen av andra halvlek tar Knivsta över mer och mer och skapar 2-3 riktigt farliga chanser. Vår defensiv är dock stark och avvärjer varje gång. Sista tio minutrarna tar vi åter över taktpinnen och lyfter spelet. Med fem minuter kvar får vi en hörna där Sofi når högst men inte lyckas hålla ner nicken.

Ett rättvist slutresultat 0-0 i en match som inte saknade chanser.